Friday, July 15, 2016

Tipuri de certificate ISOUn certificat ISO este foarte important pentru portofoliul unei firme, deoarece acesta atesta seriozitatea si profesionalismul sau si ofera numeroase avantaje. Din cauza faptului ca pe orice piata intra numerosi jucatori, supravietuirea se poate face doar cu ajutorul unor eforturi mari, iar numerosi oameni de afaceri sunt pusi in dificultate. 

Chiar daca adesea se cauta solutii si se propun campanii de marketing costisitoare, acestea nu sunt intotdeauna multumitoare. Poate una dintre cele mai simple modalitati prin care o firma isi poate imbunatati activitatea este dobandirea unui certificat ISO.

In acest sens, este nevoie de apelarea la o companie specializata in domeniu, iar acestea vor crea si vor implementa niste sisteme de management standard, care fac referire la mai multe aspecte, de la calitatea serviciilor si produselor oferite, la conditiile de munca, la securitatea informatiei si muncii sau la protejarea mediului inconjurator.

Tipuri de certificate ISO

Pentru ca firmele sa dispuna de un portofoliu cat mai atragator, nu trebuie sa lipseasca certificatele ISO 9001 si 14001. Primul dintre acestea face referire la asigurarea calitatii serviciilor, iar 14001 la gradul de protejare al mediului inconjurator, esential in contextul incalzirii globale si datorita faptului ca acest subiect este unul tot mai sensibil la ora actuala.

Cu siguranta ca angajatii unei firme vor avea numeroase motive sa se simta mai bine si sa beneficieze de conditii mai placute de lucru, totul cu ajutorul sistemului de management al securitatii ocupationale, denumit OHSAS 18001.

Nu numai angajatii, ci si clientii, furnizorii sau posibilii parteneri de afaceri vor avea de castigat, deoarece acestia au garantia colaborarii cu o companie serioasa, care pune pret pe crearea unor legaturi stranse. Un certificat ISO poate fi important si atunci cand se doreste orientarea catre o piata internationala, intrucat pentru participarea la licitatii se impune drept criteriu eliminator existenta unuia sau mai multor astfel de certificate.


No comments:

Post a Comment